Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід одному із засновників компанії, що займалася трансляцією проросійських телеканалів «ДНР» та рф на території України

05 вересня 2023, 09:05

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід, обраний одному із засновників компанії, яка надає послуги інтернету і трансляції проросійських телеканалів терористичної організації «ДНР» та рф на території України

4 вересня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах підозрюваного Г. на ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 25 липня 2023 року, якою обрано підозрюваному  Г. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Дніпровського районного суду міста Києва від 25 липня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваного Г. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянин Г. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 258-5, ч. 3 ст. 28, ч.1 ст. 111-2, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень статті 62 Конституції України та статті 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київський апеляційний суд