Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському окружному адміністративному суді відкрито кімнату медіації

30 серпня 2023, 16:44

Сьогодні в Одеському окружному адміністративному суді за участю суддів-медіаторів, суддів-спікерів та за сприяння Української академії медіації / Ukrainian Academy of Mediation відбулася знакова подія – відкрито кімнату медіації. Таким чином суд долучився до одного з альтернативних способів урегулювання конфлікту – медіації.

Голова суду Анатолій РАДЧУК у вітальній промові зазначив, що Одеський окружний адміністративний суд завжди намагається переймати кращі світові традиції у сфері захисту прав громадян, долучаючись до нових стандартів роботи з відвідувачами. В суді працюють три судді – медіатори, які пройшли спеціальне навчання та отримали відповідні сертифікати. Анатолій РАДЧУК подякував суддям, президенту Української академії медіації Луїзі РОМАНАДЗЕ за сприяння у просуванні новаторської ідеї.

В свою чергу Луїза РОМАНАДЗЕ наголосила, що ООАС стоїть біля витоків медіації саме в адміністративному судочинстві та став першим окружним адміністративним судом, який розвиватиме культуру мирного врегулювання спору. І це особливо радує, адже адміністративна юстиція є обличчям держави, яка завжди може і має знаходити компроміси.

Всі учасники зустрічі одностайно висловилися за просування започаткованої ідеї на новий рівень у тісній співпраці з іншими органами влади.

В ході події поновлено меморандум про співпрацю між Одеським окружним адміністративним судом та Українською академією медіації.

Одеський окружний адміністративний суд