Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Запрошуємо суддів пройти дистанційний курс HELP “Міжнародне співробітництво у кримінальних справах”

09 серпня 2023, 08:38

12 вересня – 28 листопада 2023 року Національна школа суддів України та Проєкт Ради Європи “HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни” проводять дистанційний курс HELP для суддів “Міжнародне співробітництво у кримінальних справах”.

Курс досліджує фундаментальні принципи міжнародного співробітництва судових органів, а також правові межі та інструменти співробітництва, що застосовуються в межах загального розгляду питань в галузі прав людини. Він охоплює правові межі Ради Європи та Європейського Союзу, приклади судових рішень ЄСПЛ та Суду ЄС та розкриває поняття екстрадиції, взаємної правової допомоги, передачі засуджених осіб, нагляду за правопорушниками, арешту і конфіскації доходів отриманих злочинним шляхом, Toolbox (інструмент) міжнародної співпраці з лінками і відповідною інформацією і організаціями пов`язаними з міжнародною співпрацею у кримінальних справах, а також допомогу і рекомендації щодо формування і виконання запитів. Під час проходження національного курсу учасники матимуть можливість поглибити свої знання щодо законодавства, що регулює міжнародне співробітництво під час кримінального провадження, вивчити відповідну практику ЄСПЛ та національну судову практику. Окрему увагу під час проходження курсу буде приділено міжнародним стандартам видачі осіб (екстрадиції) та їх імплементації в законодавство України, процесуальному аспекту розгляду кримінального провадження щодо видачі осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та повноваженням слідчого судді у сфері міжнародного співробітництва. Учасники курсу також опрацюють питання міжнародного захисту біженців та співпраці України з міжнародними інституціями в питаннях видачі та притягнення винних до відповідальності, розшуку та конфіскації майна та активів, здобутих злочинним шляхом.

Запуск курсу відбудеться 12 вересня 2023 року у місті Києві. Кількість учасників – 30. Метою заходу із запуску курсу є ознайомлення учасників з темою курсу і платформою HELP, сторінкою курсу на якій група буде проходити курсу за підтримки т`юторів.

Зацікавлені учасники повинні бути присутніми на стартовому заході; взяти на себе зобов'язання пройти та завершити онлайн курс з тютором (приблизно 1-2 години навчання на тиждень); зареєструватися на захід; мати ноутбук/планшет/смартфон для доступу до платформи електронного навчання HELP.

Т’юторки курсу:

Ірина Шаповалова, суддя-тренерка Національної школи суддів України;

Ельвіра Лазаренко, адвокатка.

Координатор курсу від НШСУ: Тамара Закревська, заступниця начальника відділу підготовки викладачів(тренерів), тел.: 050 971 14 99, e-mail: zakrevskato@ukr.net

Для участі зареєструйтесь за посиланням до 15 серпня 2023 року.

Склад учасників буде формуватися на конкурсній основі (з урахуванням спеціалізації, досвіду участі в курсах HELP, гендерної рівності та рівномірного регіонального представництва).

Національна школа суддів України