Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВРП Григорій Усик обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Енн Брінк стратегію розвитку судової системи в Україні

08 серпня 2023, 09:00

У зустрічі також взяли участь в. о. Директора Місії USAID в Україні Теодора Делл, Тимчасово повірений у справах ЄС, Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло.

Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик відзначив, що, незважаючи на війну, судова система в нашій державі не зупинила діяльність, продовжує захищати права і свободи громадян.

Він поінформував, що Вища рада правосуддя виконує поставлені перед нею завдання. Наразі працює Вища кваліфікаційна комісія суддів України, діяльність якої спрямована на поповнення суддівського корпусу. ВРП співпрацює з Парламентом з метою відновлення дисциплінарної функції Ради.

Голова Вищої ради правосуддя подякував міжнародним партнерам за всебічну допомогу у боротьбі з російським агресором, підтримку та допомогу в розбудові судової гілки влади України.

Посол США в Україні Бріджит Енн Брінк відзначила важливість забезпечення найвищих професійних та етичних стандартів для укріплення довіри до судової системи, що збереже впевненість інвесторів у відновленні України.

Вища рада правосуддя