Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У липні 2023 року надійшло більше 150 повідомлень про замінування приміщень судових установ

07 серпня 2023, 10:40
Упродовж липня 2023 року Служба судової охорони відреагувала на повідомлення про замінування понад 800 будівель судів, органів та установ системи правосуддя. Варто вказати, що жодне повідомлення про замінування приміщення суду не було підтверджено.
 
Повідомлення про замінування будівель судів в Україні є серйозними загрозами безпеці громадян та нормальному функціонуванню правосуддя. Такі повідомлення порушують роботу судових установ.
 
Нагадаємо, що статтею 259 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.
 
Дуже важливо співпрацювати та взаємодіяти з правоохоронними органами, після виявлення загрози замінування, слід розглянути та впровадити додаткові заходи безпеки, які допоможуть запобігти повторенню подібних інцидентів у майбутньому.
 
Дії співробітників Служби судової охорони при повідомленнях про замінування є важливим елементом для забезпечення безпеки судових установ і громадян.
 
Детальніше в інфографіці Служби судової охорони.