Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовослужбовця рф засуджено до 12 років позбавлення волі

02 серпня 2023, 14:56

1 серпня 2023 року Чернігівським районним судом Чернігівської області оголошено вирок у кримінальному провадженні по обвинуваченню російського військового у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Судовий розгляд у межах даного кримінального провадження здійснювався в порядку спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого.

Варто зазначити, що обвинувачений Б., будучи військовослужбовцем збройних сил російської федерації, застосував до цивільних осіб, які перебували під захистом, примус фізичного і морального порядку, з метою отримання необхідних йому відомостей, а також заходи, які завдали фізичних страждань цивільним особам. Крім цього, військовий рф здійснив пограбування цивільних осіб та привласнення власності, не виправдане воєнною необхідністю.

За це кримінальне правопорушення суд засудив обвинуваченого Б. до 12 років позбавлення волі, що є найвищою мірою покарання за цей злочин.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлено.