Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України – Укрпошта: співпраця має бути взаємовигідною та ефективною

12 травня 2023, 17:00

Голова ДСА України Олексій Сальніков сьогодні провів робочу зустріч з представниками Укрпошти щодо питань, які пов'язані з відправкою судами поштової кореспонденції. Власне йшлося не стільки про відправку поштової кореспонденції, скільки про її цифровізацію та оптимізацію усіх процесів, які з цим пов'язані.

"Відправка поштової кореспонденції, а це виклики до суду, надсилання процесуальних документів сторонам судових процесів, листування з громадянами щодо діяльності суду тощо – це найбільш витратна стаття нашого бюджету. Щобільше, припинення надсилання поштової кореспонденції й викликів до суду може мати наслідком припинення відправлення правосуддя тим чи іншим судом, а це неприпустимо. Тому ми свідомі того, що без послуг Укрпошти нам зараз складно обійтися, але я маю зазначити, що здорожчання послуг вашої установи спонукатиме нас до пошуку альтернативних варіантів розв'язання цього питання", - зазначив під час зустрічі Голова ДСА України Олексій Сальніков.

Слід зазначити, що інтереси Укрпошти під час зустрічі представляли Михайло Лашкін, директор з розвитку бізнесу з корпоративними клієнтами та Альона Голубенко, - керівник проєктів. Пропозиції представників Укрпошти були пов'язані з глобальним оновленням програмного забезпечення державної структури, а з ним й усіх процесів, що здійснюються установою, тож, відповідного оновлення програмного забезпечення потребуватимуть й процеси, що використовуються корпоративними клієнтами, у нашому випадку - судовою системою.

Власне про реальні можливості оновлення програмного забезпечення та перспективи оптимізації процесів, що пов'язані з поштовою кореспонденцією, говорили заступник Голови ДСА України Максим Пампура, директор Департаменту інформаційних технологій Олексій Білаш, начальник Департаменту фінансово-економічної діяльності, бухгалтерського обліку та звітності Віолета Мишкіна та її заступниця Галина Сомко, директор ДП "Центр судових сервісів" Андрій Слюсаренко.

У підсумку зустрічі сторони домовилися про створення робочої групи, яка розгляне найбільш оптимально-ефективні варіанти впровадження нового програмного забезпечення для синхронізації процесів, що пов'язані з надсиланням судами поштової кореспонденції.

Державна судова адміністрація України