Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув територіальній громаді міста Києва земельну ділянку в історичному центрі міста

28 квітня 2023, 14:58

Північний апеляційний господарський суд повернув територіальній громаді міста Києва земельну ділянку загальною площею 0,1928 га, що знаходиться на вул. Обсерваторній, 4, в Шевченківському районі. Земельну ділянку було надано в оренду під будівництво багатоповерхового житлового будинку.

 У 2004 році Товариству з обмеженою відповідальністю «Лаванда Плюс» Київською міською радою було передано в оренду земельну ділянку загальною площею 0,1928 га на вул. Обсерваторній, 4 в Шевченківському районі міста Києва для будівництва багатоповерхового житлового будинку.  

Після закінчення терміну дії договору в 2021 році товариство намагалось поновити договір та укласти додаткову угоду про поновлення оренди спірної земельної ділянки.

Однак, Київською міською радою не було прийнято рішення про поновлення оренди і ТОВ «Лаванда Плюс» звернулось до суду з позовом про визнання укладеною додаткової угоди та поновлення договору оренди. Господарський суд першої інстанції задовольнив вказаний позов.

Київська міська рада звернулась з апеляційною скаргою на зазначене рішення, посилаючись на неналежне виконання товариством умов договору оренди, а саме порушення строків забудови ділянки, порушення проектно-будівельних умов та неналежне виконання обов’язків щодо сплати орендних платежів.

За результатами розгляду апеляційної скарги Київської міської ради,   Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Київської міської ради, скасував рішення суду першої інстанції та відмовив у позові товариства про визнання укладеною додаткової угоди та поновлення договору оренди спірної земельної ділянки.

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 910/1235/22.

 Північний апеляційний господарський суд