Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України терміново відвідав Миколаївський апеляційний суд після обстрілів

28 квітня 2023, 10:08

27 квітня 2023 року близько першої години ночі російські війська завдали ракетного удару по Миколаєву.
У результаті обстрілів ракетами постраждала будівля Миколаївського апеляційного суду.

У приміщенні пошкоджені вікна, двері, підвісні стелі, кабінети, майно.

 

   

Сьогодні ж Миколаївський апеляційний суд з терміновим робочим візитом відвідав Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

«Ми розуміємо, що ворог, від злості і ненависті нищитиме всю нашу інфраструктуру і суди також. Але цим він не досягне своєї злочинної мети і не зупинить здійснення правосуддя в області. Після оцінки пошкоджень ми сподіваємося, що вже найближчим часом зможемо відновити повноцінне здійснення правосуддя», - сказав Олексій Сальніков під час робочої наради, яку він провів за участі керівництва суду, територіального управління та представників місцевої влади.

Також Олексій Сальніков повідомив, що до приїзду в Миколаїв у нього відбулась спільна нарада з представниками Проекту ЄС "Право-Justice", під час якої, у тому числі, обговорювалось питання надання фінансової допомоги Миколаївському апеляційному суду.

Довідково: за рік війни в Україні в результаті ворожих обстрілів було пошкоджено 100 приміщень судів, з них повністю зруйновано - 15 приміщень судів.

Пресслужба ДСА України