Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував водія, який пропонував гроші поліцейським за не притягнення його до відповідальності за водіння у нетверезому стані

26 квітня 2023, 09:44

    Тернівський районний суд міста Кривого Рогу затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором Криворізької північної окружної прокуратури та обвинуваченим за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України: визнав останнього винним у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду та призначив йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень.

    Судом встановлено, що у березні цього року водій автомобіля «Чері Амулет» був зупинений поліцейськими, які несли службу у складі екіпажу автопатруля «БУРАН 101». Після зупинки автомобіля, поліцейські запропонували водію пройти огляд, щоб перевірити його стан на наявність алкоголю в крові. Але замість цього, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду - спочатку у розмірі 5000 гривень, а потім - 12000 гривень, за те, щоб вони не складали протокол про його стан. Попри відмову патрульних й попередження про кримінальну відповідальність за це, водій автомобіля «Чері Амулет» не полишав спроб «відкупитися».

    Такі дії правоохоронці кваліфікували як корупційне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 369 КК України.

    Під час досудового розслідування прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості, узгодивши правову кваліфікацію, істотні обставини та покарання, й просили суд її затвердити.

    Суд встановив, що водія обґрунтовано обвинувачують в інкримінованому злочині, він повністю визнав свою винуватість й розуміє характер обвинувачення, вид покарання, свої права та наслідки угоди, тому суд ухвалив рішення її затвердити.

    Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Тернівський районний суд м. Кривого Рогу