Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України взяв участь у конференції «Стратегічний план розвитку судової влади», що відбулась у форматі Відкритий Простір

19 березня 2012, 18:25

19 березня 2012 року в приміщенні готелю «Русь» Державна судова адміністрація України спільно з Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» провела конференцію у форматі Відкритий Простір «Стратегічний план розвитку судової влади: яким чином створення і реалізація єдиного і цілісного плану може сприяти розбудові ефективної і незалежної судової гілки влади?».

Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, відкриваючи конференцію, висловив сподівання, що інноваційний формат конференції дозволить обговорити низку проблемних для судової системи питань і, завдяки дискусійному методу, дозволить ефективно підійти до їх вирішення в колі професіоналів. Також  Руслан Кирилюк побажав усім учасникам натхнення та плідної роботи в визначених групах.

       Завдяки формату Відкритий Простір учасникам конференції вдалося обговорити цілу низку тематик, зокрема: пропозиції до кодексу суддівської етики, суди і засоби масової інформації, інформаційна політика судової влади, дисциплінарні провадження стосовно суддів, фінансування судів, проблеми судового адміністрування та інше.

У роботі конференції взяли участь: голова ради суддів загальних судів Павло Гвоздик, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк; Керівник Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» Девід Вон; член Ради суддів України, суддя Верховного Суду України  Галина Канигіна; радник Голови ДСА України Юрій Забара; голови та заступники голів апеляційних і місцевих судів; керівники апаратів судів; юристи і представники громадських організацій.


Довідково:

Технологія Відкритого Простору (Open Space Technology) – це креативний метод проведення діалогу/дискусій в групах чисельністю від 8 до 1000 осіб, що застосовується для стратегічного розвитку, пошуку рішень у проблемних ситуаціях, розвитку команд, у роботі в «групах по інтересах» і т.д. Цей метод активно  використовується у різних куточках світу і є надзвичайно дієвим і доречним інструментом в громадській діяльності. Зрозуміти суть цієї технології допоможе один із висловів: «Відкритий простір діє завдяки  високому рівню зацікавленості учасників,  яку спрямовує відповідальність, та надихає свобода».