Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протестовано систему відеоконференцзв‘язку між Києвом та Харковом

16 березня 2012, 18:31


 16 березня 2012 року відбувся черговий етап тестування системи відеоконференцзв‘язку.

Зокрема, було протестовано відеоконференцзв‘язок між ДСА України, апеляційним судом Харківської області та Харківським слідчим ізолятором. Під час відеоконференції обговорено технічні характеристики обладнання для відеоконференцзв‘язку, котрі максимально покращать якість зображення та звуку.

Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив, що перевагою запровадження такої системи зв‘язку є прискорення розгляду справ у суді та зменшення витрат на їх розгляд, а також схарактеризував потенційні можливості цієї системи.

 

Довідково:

15 березня 2012 року відбулося тестування системи відеоконференцзв‘язку між ДСА України, апеляційними судами м. Севастополя, Волинської області та СІЗО цих регіонів.

30 грудня 2011 року відбулась презентація системи відеоконференцзв‘язку в Державній судовій адміністрації України, де було проведено відеоконференцію між центральним апаратом Державної судової адміністрації України та її територіальними управліннями.

16 червня 2011 року в апеляційному суді Івано-Франківської області було презентовано систему відеоконференцзв’язку, встановлену між апеляційним судом Івано-Франківської області та Івано-Франківським слідчим ізолятором за підтримки Міжнародної організації з міграції та сприяння Посольства США в Україні.

Відеоконференція (англ. videoconference, або videoteleconference) - телекомунікаційна технологія, що забезпечує одночасну двохсторонню передачу, обробку, перетворення та представлення інтерактивної інформації на відстані в режимі реального часу за допомогою апаратно-програмних засобів обчислювальної техніки. Відеоконференція — один із видів Groupware, програмного забезпечення для взаємодії між людьми, що спільно працюють над однією проблемою.

Відеоконференції відрізняються від відеодзвінків тим, що відеоконференції покликані обслуговувати конференції, а не окремих осіб.