Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Члени ВРП спільно визначали стратегічні напрями діяльності

28 березня 2023, 12:30

Члени Вищої ради правосуддя цими вихідними взяли участь у Стратегічній сесії, яка відбулася за сприяння Проєкту ЄС «Право-Justice».

Консультаційну підтримку надавала експертка зі стратегії та управління змінами Олександра Бакланова, яка спеціалізується на складних проєктах, розробляє та супроводжує створення стратегій для бізнесу, організацій громадянського суспільства та реформ.

Ураховуючи конституційні функції Вищої ради правосуддя як органу суддівського врядування, амбітні плани членів Ради полягають у прагненні досягти відповідального лідерства ВРП, статусу провідника позитивних змін у судовій владі.

Як зазначив Голова Вищої ради правосуддя Григорій Усик, члени ВРП навчалися ставити перед собою складні управлінські питання та визначати методи їх вирішення для того щоб правильно усвідомити: «Хто ми?»; «Яка місія органу членами якого ми є і чого ми прагнемо досягнути»?; «Які для цього необхідно прийняти рішення та як структурувати свою роботу?».

Обговорення та вирішення таких питань як індивідуально, так і у групах дасть змогу сформувати команду, яка матиме спільне бачення шляхів досягнення мети, реалізації позитивних змін, розвитку та удосконалення функціонування судової системи.

Керівник Проєкту ЄС «Право-Justice» в Україні Оксана Цимбрівська наголосила, що Стратегічна сесія сприятиме посиленню консолідованої роботи ВРП та забезпечить внесок кожного її члена у формування майбутнього цього органу. За її словами, важливо, що оновлена Вища рада правосуддя від самого початку діяльності демонструє прогресивний підхід до організації роботи. Оксана Цимбрівська запевнила у готовності Проєкту й надалі співпрацювати з Радою, адже це інвестиція в розвиток України.

Під час сесії члени ВРП говорили про індивідуальні сенси та синхронізували їх із сенсами колег, ділилися баченням цілей, яких прагнуть досягнути, шукали відповіді на питання, як структурувати роботу, налагоджувати взаємодію та оптимізувати комунікацію, а також визначали пріоритети та способи втілення стратегічних напрацювань в конкретні покрокові дії.

Учасники сесії також окреслили завдання на найближчий період та на перспективу – формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, створення служби дисциплінарних інспекторів, забезпечення єдності дисциплінарної практики, цифровізація процесів, підвищення довіри до судової влади, вступ до Європейської мережі рад правосуддя.

Результатом цієї інтелектуальної роботи має стати створення та затвердження Стратегії діяльності Вищої ради правосуддя, яка дасть змогу в межах повноважень ВРП зробити потужний внесок в успішне завершення судової реформи.

Вища рада правосуддя