Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Полтавщині відкриють перший ґендерний центр в області

22 березня 2023, 14:28
Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка" спільно з Територіальне управління Служби судової охорони у Полтавській області, Патрульна поліція Полтавської області та Українська Асоціація Представниць Правоохоронних Органів - УАППО анонсували відкриття першого на Полтавщині ґендерного центру.
 
Центр надаватиме інформаційну, освітню та науково-практичну допомогу викладачам та здобувачам вищої освіти в університеті, а також представникам інших установ, підприємств, організацій щодо впровадження ґендерних підходів у діяльності.
 
Відкриття центру реалізоване в рамках освітнього проєкту «Професія за покликанням, а не за стереотипами» та має на меті створити освітній простір без ґендерних стереотипів та дискримінації, в якому люди здатні та готові не допускати, виявляти, помічати та аналізувати, реагувати своїми думками та діями на всі пов’язані ризики, а також для забезпечення впровадження міжнародних та європейських стандартів.
 
Цільові групи проєкту – науково-педагогічні працівники, працівники та учні закладів освіти, студенти, захисники, захисниці, члени їх родин, ВПО, постраждалі від воєнних дій, правоохоронні органи та співробітники служби судової охорони.
 

Служба судової охорони