Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Залучення потенційних роботодавців до освітнього процесу є виправданим та необхідним" - Голова Восьмого ААС Олег Заверуха

02 березня 2023, 09:24

28 лютого 2023 року відбулася онлайн-зустріч у рамках проведення акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 081 «Право» (далі - Програма), яку юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка (далі - ЛНУ ім. І. Франка) запропонував для підготовки здобувачів вищої освіти у галузі знань 08 «Право».

Акредитаційна експертиза включає як зустрічі з представниками наукового середовища, так і з потенційними роботодавцями.

До участі в заході були запрошені голова Восьмого ААС Олег Заверуха, суддя Верховного Суду Дмитро Гудима, суддя Конституційного Суду України Оксана Грищук, керівник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області Віктор Дейнека, виконуюча обов’язки Ради адвокатів Львівської області Уляна Ковна та заступник керівника Львівської обласної прокуратури Микола Друзюк.

Під час своєї доповіді Олег Заверуха відзначив важливість проходження студентами практики як складової частини навчального процесу, адже за своєю суттю вона має передбачати набуття конкретних практичних навичок та сприяти безпосередній готовності до роботи студентів у юридичній сфері. Голова суду зазначив, що практичний досвід та аналіз судової практики, а також осмислення правових позицій адміністративних судів під час судового розгляду справ забезпечить глибинне розуміння бакалаврами особливостей адміністративного процесу. Крім того, в межах практики є можливість забезпечити спілкування здобувачами освітнього ступеня бакалавра з представниками правничих професій, зокрема і з суддями.

В контексті тісної співпраці Восьмого ААС та ЛНУ ім. І. Франка, яка полягає у системній та якісній комунікації, обміні досвідом та спільному напрацюванні ідей, Олег Заверуха відзначив спільно організовані Всеукраїнські судові дебати з адміністративного судочинства ім. Юрія Панейка. Також головою апеляційного суду було анонсовано відкриття на базі Восьмого ААС філії Кафедри адміністративного та фінансового права Юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка. Як зазначив Олег Заверуха, така подія принесе користь як юридичній науці, так і освіті, оскільки це забезпечить підготовку кваліфікованих юристів, а також сприятиме підвищенню авторитету судової влади.

Восьмий апеляційний адміністративний суд