Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід, обраний громадянці рф, яка надавала інформацію представникам держави-агресора про розміщення Збройних Сил України у місті Одеса та області

01 березня 2023, 10:56

21 лютого 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах підозрюваної Г. на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 09 січня 2023 року, якою обрано підозрюваній Г. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 09 січня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту в інтересах підозрюваної Г. – без задоволення.

Нагадаємо, громадянка рф Г. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 («Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану») Кримінального кодексу України.

Відповідно до положень ст. 62 Конституції України та ст. 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київський апеляційний суд