Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Львівського апеляційного суду вдосконалили навички з домедичної допомоги в умовах воєнного стану

11 листопада 2022, 14:58

10 листопада 2022 року у Львівському апеляційному суді відбувся майстер-клас з домедичної допомоги в умовах воєнного стану, за ініціативи голови суду та методичного й практичного сприяння КНП ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Під час майстер-класу фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – завідувачка навчально-тренувального відділу Людмила Гера та інструкторка, старша фельдшерка Світлана Низкогуз продемонстрували всім учасникам практичні методи порятунку життя людини.

 

Для відпрацювання практичних навичок медики використовували: манекени, муляжі, турнікети, пов’язки, еластичні бинти та інші засоби. Під наглядом фахівців учасники тренінгу наочно побачили як правильно надавати домедичну допомогу та навчились самостійно виконували всі необхідні маніпуляції. Був проведений практичний тренінг з базової підтримки життя – відпрацювали навики натиску на грудну клітку та проведення штучної вентиляції легень при раптовій зупинці кровообігу.

 

Також слухачі майстер-класу навчились як правильно надавати домедичну допомогу при ушкодженні кінцівок, як зупинити кровотечу та відпрацьовували правила накладання пов’язки, джгута та турнікету.

Нагадаємо, 28 лютого, працівники апарату суду вперше навчалися домедичній допомозі у фахівців КЗВО ЛОР «Львівська медична академія імені Андрея Крупинського». А згодом, 23 березня, подискутували про важливість психологічної підтримки в умовах воєнного стану. Зазначимо, що всі події відбулися на виконання Комунікаційної стратегії Львівського апеляційного суду на 2022-2024 рр.

 

Фоторепортаж ТУТ.

Львівський апеляційний суд