Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українські та польські суди об’єднує багаторічна співпраця і взаємодопомога, зокрема у сфері адміністративної юстиції

31 жовтня 2022, 18:50

На цьому голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович наголосив під час візиту з нагоди 100-річчя заснування Вищого адміністративного суду в Польщі, який відбувся 24–26 жовтня 2022 року. До складу української делегації увійшов також секретар судової палати з розгляду справ щодо захисту соціальних прав КАС ВС Андрій Рибачук.

Михайло Смокович та Андрій Рибачук ознайомилися з роботою Вищого адміністративного суду, зустрілися з його головою Яцеком Хлєбним і суддями цього суду, зокрема Кшиштофом Вінярським.

У рамках 100-річного ювілею від дня створення адміністративної юстиції за участю представників органів державної влади, голів вищих адміністративних судів, суддів і працівників судів відбулася церемонія в Королівському замку у Варшаві, де до учасників з промовою звернувся Президент Республіки Польща Анджей Дуда.

Михайло Смокович як глава української делегації разом із главами делегацій інших країн взяв участь у зустрічі з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Очільник КАС ВС висловив вдячність панові Президенту за єднання Польщі та польського народу з Україною й народом України кожного дня активної фази війни, розпочатої росією проти України. «У єдності наших країн – шлях до перемоги за свободу й наше спільне європейське майбутнє», – зазначив глава української делегації.

Також Михайло Смокович і Андрій Рибачук під час офіційного спілкування на церемонії зі своїми колегами отримали пропозицію про співпрацю від голів вищих адміністративних судів Литви, Чехії та Словаччини з КАС ВС у форматах науково-практичних заходів, і тих, які спрямовані на обмін практикою діяльності судів.

Верховний Суд