Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднені видання на тему дисциплінарної відповідальності суддів

27 жовтня 2022, 15:42

Пропонуємо до уваги практичний посібник «Дисциплінарна відповідальність суддів: стандарти, підстави і процедури» за авторства професора, доктора юридичних наук, Андрія Бойка. 

У посібнику розглядаються питання, що охоплюють міжнародні стандарти дисциплінарної відповідальності суддів, стадії дисциплінарного провадження та звернення до виконання рішень дисциплінарних органів про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності за законодавством України.

Посібник містить коментар до кожної з підстав притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

У додатках містяться зразки процедурних документів, що ухвалюються дисциплінарними органами Вищої ради правосуддя на різних стадіях дисциплінарного провадження.

Також пропонуємо ознайомитись із аналітичним звітом із рекомендаціями за результатами моніторингу дисциплінарної і судової практики «Дисциплінарна практика Вищої ради правосуддя і судова практика в дисциплінарних справах стосовно суддів в 2019 – 2020 роках», виконаним громадською організацією «Центр демократії та верховенства права». 

Обидва видання стануть корисним джерелом інформації для членів дисциплінарних органів, дисциплінарних інспекторів, суддів, адвокатів, науковців, юристів, а також усім, хто цікавляться питаннями дисциплінарної відповідальності суддів.

Підготовка видань була здійснена в рамках Програми реформування сектору юстиції «Нове правосуддя», що реалізовувався за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Завантажити посібник можна тут.

Завантажити аналітичний звіт можна тут.