Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВС зустрівся зі звільненою з російського полону суддею Юлією Матвєєвою

26 жовтня 2022, 11:39

25 жовтня 2022 року, Голова Верховного Суду Всеволод Князєв і Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков зустрілися із суддею Іллічівського районного суду м. Маріуполя Юлією Матвєєвою, яку 17 жовтня 2022 року було звільнено з російського полону в результаті чергового обміну полоненими між Україною та рф.

Всеволод Князєв подякував колезі за виявлену мужність, витримку та вірність присязі судді. Він також наголосив, що важливим завданням є повернення з полону всіх українських бранців, зокрема і чоловіка Юлії Матвєєвої.

Юлія Матвєєва розповіла про затримання її разом із сімʼєю 19 березня бойовиками «днр» при спробі евакуації, про жахливі умови перебування в полоні, про реабілітацію, яку проходить після звільнення, і про плани на майбутнє – найскоріше повернення чоловіка з полону та про бажання найближчим часом повернутися до здійснення правосуддя.

Також суддя Юлія Матвєєва висловила вдячність Голові ВС та всім, хто опікувався питанням звільнення полонених, за активне сприяння в її поверненні з полону. 

Верховний Суд