Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Людиноорієнтоване правосуддя в сучасних умовах" - міжнародна конференція розпочала роботу в Гельсінкі (Фінляндія)

18 жовтня 2022, 18:57

Голова ДСА України Олексій Сальніков бере участь у роботі щорічної конференції Міжнародної асоціації судового адміністрування "Людиноорієнтоване правосуддя в сучасних умовах".

Конференція розпочала роботу 18 жовтня 2022 року у місті Гельсінкі (Фінляндія), та продовжить роботу 19 жовтня 2022 року.

Виступаючи під час пленарного засідання: Юстиція в часи війни та конфліктів Олексій Сальніков наголосив, що з початком повномасштабного вторгнення Україна отримала масштабні виклики, що потребували негайних дій та невідкладних рішень, і органи судової влади, і представники державної влади, і міжнародні партнери спільно змогли знайти вирішення таких непростих завдань.

"Так, на жаль, війна призвела до невідновних втрат – загинули люди, а також ми несемо значні матеріальні втрати, які щодня збільшуються", - відзначив Голова ДСА України. Очільник судової адміністрації представив учасникам конференції приміщення пошкоджених та знищених приміщень судів та означив питання організаційного забезпечення в умовах війни.

Також у вказаному пленарному засіданні виступили постійні партнери ДСА України: міжнародний експерт з питань судової реформи проекту ЄС "Право-justice" Анна Адамська-Галант та керівник програми USAID "Справедливість для всіх" Девід Вон.

Загалом конференція покликана обговорити актуальні питання судового адміністрування, найгостріші виклики, що отримали судові адміністратори протягом останнього року та шляхи їх вирішення.

Участь голови ДСА України було забезпечено за фінансової підтримки Проєкту ЄС "Право-Justice".

Державна судова адміністрація України