Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За державну зраду мешканку Черкас засуджено до 10 років позбавлення волі

18 жовтня 2022, 16:24

Сьогодні, 18 жовтня 2022 року, у Придніпровському районному суді м. Черкаси було оголошено вирок громадянці Д., за обвинуваченням у державній зраді та розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території або державного кордону України, поєднане з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі.

За матеріалами справи, обвинувачена передавала за допомогою месенджеру сестрі та знайомим, що проживають на території росії, фотографії щодо місць дислокації військовослужбовців Збройних сил України, з дописами до них про необхідність нанесення по них вогневого удару зс рф з метою послаблення обороноздатності України на території Черкаської області.    

Окрім того, Д. також користувалася забороненою соціальною мережею, де розміщувала шляхом проставлення так званого «лайку» на своїй сторінці пост із закликами до зміни меж території або державного кордону України, а також розпалювала міжнаціональну ворожнечу.

При призначені покарання суд врахував обвинуваченій Д. пом’якшуючі покарання обставини - щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, а також відсутність обтяжуючих покарання обставин.

У судовому засідання підсудна повністю визнала свою вину і щиро розкаялась у скоєному злочині.

Суд визнав громадянку Д. винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 110 та частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України, та призначив їй 10 років позбавлення волі.

Придніпровський районний суд м. Черкаси