Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді взяли участь в оговорені взаємодії господарських судів та арбітражних керуючих в умовах війни

19 вересня 2022, 16:32

Сьогодні, 19 вересня 2022 року, за ініціативою Директорату правосуддя та кримінальної юстиції Міністерства юстиції України разом з Проєктом ЄС «Pravo-Justice» відбулась онлайн-консультація на тему: «Принципи банкрутства. Господарський суд та арбітражний керуючий в умовах війни». Захід відбувався за допомогою системи відеоконференції ZOOM.

Від Господарського суду Одеської області участь у онлайн-консультації взяли судді, які спеціалізуються на розгляді справ про банкрутство Світлана Антощук та Володимир Найфлейш.

Учасники заходу обговорили доцільність нормативного врегулювання питання з розширення повноважень господарського суду приймати рішення щодо неможливості подальшого здійснення судової процедури банкрутства й необхідності нормативного визначення дій арбітражного керуючого у зв’язку з тим, що боржник та його майно знаходяться на тимчасово окупованій території України або на території, на якій ведуться бойові дії.

Окрема увага була присвячена ролі господарського суду у справах про неплатоспроможність та доцільності у наданні арбітражним керуючим до господарського суду узагальненого звіту про проведену роботу у випадку припинення діяльності арбітражним керуючим за його письмовою заявою.

У сучасних реаліях, у яких опинилась наша країна, вкрай важливим є можливість систематичного та всебічного обговорення нагальних питань, які виникають у суддів під час розгляду тих чи інших категорій справ. Відповідні заходи дають можливість учасникам зі всієї країни визначитись з існуючими проблемними аспектами та разом дійти до консенсусу у їх розв’язанні.

Господарський суд Одеської області