Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває дводенна міжнародна конференція «Стратегічне планування в судовій гілці влади»

06 грудня 2011, 18:24
6-7 грудня 2011 року в Президент-готелі (вул. Госпітальна, 12) проходить дводенна міжнародна конференція «Стратегічне планування в судовій гілці влади», організована спільно Радою суддів України, Державною судовою адміністрацією України та проектом Агентства США з міжнародного розвитку «Україна: справедливе правосуддя».
На конференцію прибули Голова Ради суддів України Ярослав Романюк, керівник проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Україна: справедливе правосуддя» Девід Вон, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, голова ради суддів адміністративних судів України Микола Кобилянський, заступник голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Михайло Вільгушинський, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, суддя Федерального суду Північного Округу Каліфорнії Чарлз Браєр, експерт  Проекту «Україна: справедливе правосуддя» з питань бюджету, судового адміністрування Маркус Зіммер, а також судді Верховного Суду України, голови апеляційних судів та начальники територіальних управлінь Державної судової адміністрації України.
Із вітальним словом до учасників конференції звернувся Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк. Зокрема, він зазначив, що стратегія – це генеральна довгострокова програма дій та порядок розподілу пріоритетів та ресурсів організації для досягнення її цілей, а питання стратегічного планування сьогодні є надзвичайно актуальним. «Якщо ми доведемо, що ми вміємо ставити перед собою цілі і потім їх досягати, - відзначив Руслан Кирилюк, - це, безумовно, підвищить наш авторитет як серед громадян – користувачів судової системи, так і серед інших гілок влади». Досягнення цієї цілі має відбуватися через забезпечення низки соціальних гарантій для працівників судової гілки влади, - наголосив Голова ДСА України. В розробці стратегічного плану ДСА України та Рада суддів України спиратиметься на кращий європейський та міжнародний досвід, досвід судових систем США в розробці та реалізації стратегічних планів, а також на безпосередню роботу українських та іноземних експертів в цій галузі, - зауважив Руслан Кирилюк.
«Неможливість керівництва державних інститутів ефективно здійснювати планування може привести до краху», - заявив засновник і голова консультативної Ради Міжнародної асоціації судового адміністрування Маркус Зіммер, виступаючи перед учасниками Міжнародної конференції.
За словами міжнародного експерта Маркуса Зіммера, основною метою стратегічного планування не повинно бути зміцнення традиційних підходів і практик здійснення правосуддя. «Не уникайте цінностей і цілей, які відображають відрив від попередньої практики і традицій. Те, що здається невдалим планом - насправді може виявитися творінням генія », - резюмував Маркус Зіммер.
Голова Вищої кваліфікаційної комісії Суддів України Ігор Самсін, говорячи про актуальність проблем стратегічного планування у судовій системі Україні, зазначив, що потрібно працювати над удосконаленням тих елементів судової системи, які відповідають за підвищення якості та ефективності правосуддя. «І найголовніше - ми повинні знайти ефективні шляхи відновлення довіри суспільства до судової системи», - додав Ігор Самсін.