flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Борщівського районного суду Тернопільської області завітали школярі

10 травня 2024, 12:40

   10 травня 2024  року в Борщівському  районному суді Тернопільської області пройшов черговий "День відкритих дверей". Разом з учителем правознавства Пінь Ігорем  Мирославовичем  до суду завітали учні  9-Б класу загальноосвітньої школи  № 1  міста Борщева.

  Учнів зустріла керівник апарату суду Матушак Світлана, яка провела екскурсію приміщенням суду. Діти  познайомились з роботою канцелярії суду, дізнались як надходить до суду кореспонденція та як здійснюється розподіл судових справ.

    В залі судового засідання діти ознайомились із символами судової влади та діяльністю Борщівського районного суду Тернопільської області.

  Керівник  апарату суду Матушак Світлана розповіла школярам як відбувається судовий розгляд справ, які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений. Пояснила, які категорії справ розглядаються у Борщівському районному суді Тернопільської області, розповіла учням про кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх та в чому відмінність між відкритим та закритим судовим засіданням.

   Школярі дізнались про роботу Електронного суду та про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції.

   Наприкінці зустрічі керівник апарату розповіла, що з актуальною інформацією про роботу суду можна ознайомитися на офіційній сторінці на веб-порталі «Судова влада України», на сторінці  Борщівського районного суду Тернопільської області, а судові рішення можна знайти в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

   Школярі  із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання.

   Від цієї зустрічі у всіх учасників заходу залишилися позитивні емоції та приємні враження.

Борщівський районний суд