flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішенням окружного адміністративного суду скасовано наказ Голови Верховного Суду про відрахування судді Богдана Львова зі штату Верховного Суду

10 січня 2024, 18:00

10 січня 2024 року Київський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Богдана Львова про визнання протиправним та скасування наказу Голови ВС щодо відрахування його зі штату ВС, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

КОАС визнав протиправним і скасував відповідний наказ Голови Верховного Суду. Крім того, КОАС зобов’язав ВС зарахувати суддю до штату Верховного Суду у Касаційний господарський суд, а також нарахувати та виплатити йому середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Верховний Суд, не погоджуючись із рішенням КОАС, оскаржуватиме його в апеляційному порядку.

Детальніше з рішенням у справі № 640/18519/22 можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – https://reyestr.court.gov.ua.