flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Треті Міжнародні судові дебати з морського арбітражу

16 березня 2012, 00:00
Треті Міжнародні судові дебати з морського арбітражу.
 
16-18 березня 2012 року в Одесі в Палаці Правосуддя проходили Міжнародні судові дебати з морського арбітражу.
Вже третій рік поспіль організаторами дебатів стали Національний університет «Одеська юридична академія» спільно з Центром міжнародного права та правосуддя, Дискусійно – аналітичним клубом кафедри теорії держави та права „Право та цивілізація” та за підтримки Одеського апеляційного господарського суду. Географія конкурсу цього року охопила Туреччину, Росію, Білорусію та Україну.
Команди-учасниці на першому етапі готували письмові роботи, в яких обґрунтовували вимоги сторін по врегулюванню модельованого спору. Навчальна справа для судових дебатів - 2012 ґрунтувалась на реальному спорі, який вже розглядався в Лондонській морській асоціації арбітрів - найбільшому міжнародному морському арбітражі.
Другий етап змагання проходив у формі виступів команд перед арбітрами, роль яких у даних судових дебатах грали юристи, практична діяльність яких пов'язана з морським правом і арбітражем, а також представники Одеського апеляційного господарського суду. Виступи команд відрізнялися чіткістю аргументації і послідовністю позицій.
Переможцем стала команда Університету Стамбулу. Звання кращого оратора посіла представниця Університету МІТСО (Мінськ, Білорусь) Юлія Конопліч.

Автори: Федоров В.А., Павлова Н.Ю.