flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер взяла участь у роботі круглого столу

26 лютого 2024, 08:53

Суддя-спікер взяла участь у роботі круглого столу

 

23 лютого 2024 року суддя-спікер Господарського суду Черкаської області КУЧЕРЕНКО Оксана Іванівна взяла участь у роботі круглого столу «Актуальні питання розгляду господарськими судами справ за участю органів Антимонопольного комітету України: новели законодавства».

Захід проведено у Касаційному господарському суді за участі суддів Верховного суду, місцевих та апеляційних господарських судів, представників Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України.                              

 

Доповідачі та учасники обговорили зміни у господарському процесі, зокрема:

  • Загальні аспекти розгляду клопотань Антимонопольного комітету України про проведення перевірок та інших процесуальних дій.
  • Порядок і строки розгляду клопотання Антимонопольного комітету України та територіального відділення Антимонопольного комітету України.
  • Достатність підстав для задоволення (відмови у задоволенні) клопотання Антимонопольного комітету України та територіального відділення Антимонопольного комітету України.

 

1 січня 2024 року набрав чинності Закон України від 09.08.2023 № 3295-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства про захист економічної конкуренції та діяльності Антимонопольного комітету України», яким внесено зміни до Господарського процесуального кодексу України.

 

Від моменту набрання чинності Законом господарські суди розглядають клопотання Антимонопольного комітету України  про надання дозволу на проведення перевірки суб’єктів господарювання об’єднань, органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю, доступу до приміщень, систем електронних комунікацій чи місць зберігання інформації, та/або на вчинення окремих процесуальних дій, передбачених законодавством про захист економічної конкуренції, у вигляді проведення огляду, опломбовування (опечатування), накладення арешту на майно, вилучення майна.