flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Господарському суді Одеської області обговорили як продати майно банкрута, щоб задовольнити вимоги кредиторів

30 червня 2017, 17:10

        Сьогодні 30 червня в Господарському суді Одеської області відбувся Круглий стіл з питань банкрутства, тема якого – „АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ЛІКВІДАЦІЙНОЇ ПРОЦЕДУРИ У СПРАВАХ ПРО БАНКРУТСТВО”.

В заході прийняли участь судді господарських судів, представники державного органу з питань банкрутства, арбітражні керуючі, представники банків та юристи.

         Розпочався Круглий стіл з вступного слова голови Господарського суду Одеської області Петрова Володимира Степановича, який зауважив про важливість і необхідність проведення такого заходу та представив присутнім учасника Круглого столу – суддю Вищого господарського  суду України, завідувача кафедри загально-правових дисциплін Інституту управління і права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, доктора юридичних наук, професора –  Полякова Бориса Мойсейовича.

         Під час круглого столу учасники заслухали доповіді судді Господарського суду Одеської області Грабован Лілії Іванівни на тему: „Основні напрями контролю суду за діями учасників в ліквідаційній процедурі у справах про банкрутство” , начальника відділу з питань банкрутства  Головного територіального управління Юстиції в Одеській  області  Ілліна Олексія Миколайовича на тему: „Контроль за діяльністю арбітражного керуючого в ліквідаційній процедурі”, арбітражного керуючого Колмикової Тетяни Олександрівни на тему:Проблемні питання реалізації майна в процедурі банкрутства”, арбітражного керуючого Пояркова Володимира Олександровича на тему: „Продаж майна банкрута: проблемні питання”.

         Останнім перед присутніми виступив суддя Вищого господарського суду України Поляков Борис Мойсейович з доповіддю на тему: „Проблемні питання реалізації майна банкрута на аукціоні у справі про банкрутство”.

Під час доповідей учасників заходу всі присутні долучалися до обговорення проблемних питань, які виникають при проведенні ліквідаційної процедури у справах про банкрутство, питань, пов’язаних із продажем майна банкрута, організацією  проведення аукціонів, розгляду судом спорів, які виникають при проведенні та виконанні результатів аукціонів.

Метою проведення Круглого столу в Господарському суді Одеської області стало врегулювання проблемних питань в ліквідаційній процедурі та шляхи їх вирішення.

Підводячи підсумки Круглого столу, голова суду наголосив, що такі заходи мають позитивний вплив на якість розгляду справ про банкрутство і враховуються суддями під час розгляду таких справ.