flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарські суди Одеської області вимушено зупинили здійснення правосуддя

07 червня 2017, 15:57

        Сьогодні, 7 червня 2017 року, з другої половини дня, у зв’язку з протиправними діями так званих «громадських активістів» спільними зборами Господарського суду Одеської області та Одеського апеляційного господарського суду прийнято рішення про зупинення роботи обох судів.

 

        Невідомими особами безпосередньо до початку судового засідання, призначеного апеляційною інстанцією, були вчинені дії, що порушували громадський порядок та могли спричинити небезпеку життю та здоров’ю пересічних громадян, а саме: підпалювали шини, розпиляли невідому речовину, яка призвела до набряку слизової оболонки ротової порожнини, носу та очей у працівників, кабінети яких розміщені на 1-му поверсі будівлі суду. В зв’язку з цим була викликана карета швидкої медичної допомоги. Крім цього, завдяки чітким та скоординованим діям робітників поліції  заблоковано вхід до будівлі суду, що не дозволило порушникам проникнути в будівлю суду. До теперішнього часу заблоковано рух транспорту по проспекту Шевченка, де розташована будівля суду.

 

        Робота вказаних судів у нормальному режимі внаслідок протиправних, насильницьких дій «громадських активістів» стала неможливою. Поряд зі зривом певного судового засідання, інші судові засідання, призначені на 07.06.2017р., не могли проводитися в умовах неприхованих погроз суддям та працівникам суду та тиску на суд як орган правосуддя, який повинен здійснювати свої функції безсторонньо та незалежно.