flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тренінг для прес-секретарів

14 червня 2018, 11:29

   З 4 по 8 червня в місті Дніпро за ініціативою регіонального відділення Національної школи суддів України спеціалісти із забезпечення зв’язків зі ЗМІ місцевих та апеляційних судів Дніпропетровської, Кіровоградської, Запорізької та Донецької областей навчалися комунікаціям зі ЗМІ тагромадськістю. 

  Участь у заході взяла і головний спеціаліст відділу забезпечення роботи керівництва суду та зв’язків зі ЗМІ Господарського суду Дніпропетровської області Зарецька Вікторія.

  У якості викладачів виступали судді районних судів м. Дніпро та викладачі вищих навчальних закладів.

  Підготовка проходила за допомогою інтерактивних лекцій з використанням презентації Power Point. Програма включала такі теми, як: підготовка і написання прес-релізу, прес-анонсу; розмежування прав та обов’язків прес-секретаря та судді-спікера; покращення навичок комунікації у роботі з людьми з особливими потребами, психологічні аспекти спілкування з агресивно налаштованими відвідувачами суду; застосування договорів про правову допомогу з іншими державами. Також було обговорено європейську систему захисту прав людини.

  Окремо слухачі мали змогу опанувати тонкощі українського ділового мовлення.

  Для здобуття практичних навичок, в рамках навчання зі слухачами відбувся тренінг на тему: «Комунікативні інструменти в роботі судів» за участю судді Львівського окружного адміністративного суду, викладача Національної школи суддів України Олександра Сасевича та головного спеціаліста прес-служби Ради суддів України, сертифікованого бізнес-тренера Ольги Какауліної.

  Тренера поділили слухачів на команди, кожна з яких отримала практичне завдання з презентації команди та організації брифінгу для ЗМІ.

  За допомогою практичних завдань, учасники навчилися як оперативно та правильно діяти у кризових ситуаціях, як реагувати на негативні та критичні запитання, як налагодити позитивні відносини зі ЗМІ.

  На додаток, присутні оволоділи навичками з надання першої домедичної допомоги.

  Захід проходив в дуже позитивному русі.

  Присутні мали змогу поставити викладачам питання та отримати розгорнуті відповіді.

  По завершенню навчання проведено анкетування, кожен учасник отримав сертифікат Національної школи суддів України.