flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу споживача у справі про зобов’язання ТОВ «Таврія-В» вказати інформацію про товар та стягнення моральної шкоди

10 квітня 2019, 12:26

Одеський апеляційний суд залишив без змін рішення Київського районного суду м. Одеси від 26 квітня 2018 року та не знайшов підстав для задоволення апеляційної скарги громадянина К. у справі за позовом К. до ТОВ «Таврія-В» про зобов'язання вказати інформацію про товар та стягнення моральної шкоди.

Встановлено, що громадянином К. 01 листопада 2016 року у ТОВ «Таврія-В» було придбано харчовий продукт - риба «оселедець».

Громадянин К. пов'язує із вживанням придбаної у ТОВ «Таврія-В» риби «оселедець» настання у нього поганого самопочуття, внаслідок чого він вимушений був звернутися в інфекційну лікарню, де, як вказував К., йому було запропоновано госпіталізацію та направлено для здачі аналізів у зв'язку з необхідністю виявлення причини отруєння та встановлення відповідного діагнозу. К. вважає, що причиною даного отруєння стало наявність в харчовому продукті гельмінтів. Разом з тим К. відмовився від госпіталізації та від усіх необхідних заходів, які було запропоновано лікарями в рамках надання медичної допомоги.

03 листопада 2016 року К. звернувся до Управління Державної споживчої служби м. Одеси з проханням вчинити стосовно ТОВ «Таврія-В» «заходи згідно чинного законодавства». Також, позивач зазначив, що представники Управління Державної споживчої служби повідомили йому про те, що наявність гельмінтів не є шкідливим для здоров'я та харчовий продукт, в якому присутні зазначені гельмінтів не представляє собою ніякої загрози для життя та здоров'я людини. При цьому, будь-яких письмових відповідей на скаргу позивачем до матеріалів справи додано не було.

Відмовляючи у задоволенні позову, суд першої інстанції виходив з того, що позивачем не доведено, що придбаний в ТОВ «Таврія-В» харчовий продукт - риба «оселедець» була небезпечною для життя і здоров'я під час її придбання 01.11.2016 року. Також позивачем не доведено, що погіршення самопочуття та розлад здоров'я позивача є наслідком вживання придбаної у відповідача продукції - риби «оселедець».

Колегія суддів, відмовляючи у задоволенні апеляційної скарги громадянина К., виходила з того, що суд першої інстанції вірно прийшов до висновку про відсутність підстав для задоволення позовних вимог, а доводи апеляційної скарги не знайшли свого підтвердження під час розгляду справи в апеляційній інстанції.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером: 520/14170/16-ц.

 

Прес-служба Одеського апеляційного суду