flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо розгляду справи, пов’язаної з військовою агресією російської федерації проти України

24 січня 2024, 11:41

22 грудня 2023 року Одеським апеляційним судом розглянуто апеляційну скаргу обвинуваченого Г. на вирок Приморського районного суду м. Одеси від 09.08.2023 року відносно Г., обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (номер провадження: 11-кп/813/2296/23, справа № 522/6140/23).

Встановлено, що після початку збройної агресії російської федерації проти Україні, у цієї особи, орієнтовно в серпні 2014 року, коли останній перебував на території російської федерації, виник злочинний умисел, направлений на участь у терористичній організації «лнр», яка знаходилась на території Луганської області України, що тимчасово не підконтрольна українській владі.

В подальшому, перебуваючи на території російської федерації, через пункти пропуску, що тимчасово не підконтрольні українській владі, він в`їхав на тимчасово окуповану територію Луганської області України, де вступив до лав збройного формування терористичної організації «лнр».

Вироком Приморського районного суду м. Одеси від 09.08.2023 року особу визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років з конфіскацією майна.

Не погоджуючись із зазначеним вироком, в апеляційній скарзі обвинувачений, не оспорюючи кваліфікацію дій, вважав вирок у частині призначеного покарання вкрай суворим в частині призначеного покарання.

Колегія суддів апеляційного суду дійшла висновку, що суд першої інстанції врахував тяжкість й характер вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого, та обґрунтовано призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком 8 років з конфіскацією майна, що відповідає принципам справедливості, співмірності та індивідуалізації покарання і є необхідним для виправлення та попередження нових злочинів, а тому немає підстав вважати, що призначене покарання є несправедливим через його суворість.

Ухвалою Одеського апеляційного суду апеляційну скаргу обвинуваченого Г. залишено без задоволення, а вирок Приморського районного суду м. Одеси від 09.08.2023 року відносно цієї особи – без змін.