flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися щоквартальні заняття з надання методичної допомоги суддям місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області

19 травня 2023, 15:31
Сьогодні в приміщенні Одеського апеляційного суду відбулися щоквартальні заняття з надання методичної допомоги суддям місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області з питань застосування окремих аспектів цивільного законодавства.
 
Методична допомога місцевим судам у застосуванні законодавства є комплексом заходів, що вживаються Одеським апеляційним судом у межах своєї компетенції, визначеної законом, з метою забезпечення якості здійснення правосуддя, оскільки періодично діючі семінари є однією з форм підвищення кваліфікації суддів.
 
Суддя Віталій Володимирович Кострицький проаналізував судову практику у справах про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 130 КУпАП та поділився із колегами досвідом розгляду таких справ.
 
 
Про актуальні правові позиції Верховного Суду щодо розгляду спорів, що виникають із трудових правовідносин та особливості розгляду справ цієї категорії розповіла суддя Світлана Олегівна Погорєлова.
 
 
Суддя Анатолій Павлович Заїкін приділив увагу аналізу судової практики у спорах, що виникають із сімейних правовідносин.
 
 
Суддя Олександр Мезенович Таварткіладзе розповів суддям про актуальні правові позиції Верховного Суду щодо розгляду спорів про захист права власності.
 
Під час занять учасники обмінялися досвідом роботи, та отримали фахові рекомендації, спрямовані на усунення помилок у застосуванні цивільного та цивільного процесуального законодавства.