flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду Андрій ДРИШЛЮК: «Захищайте свої права»

21 березня 2023, 11:34

Андрій Ігорович підкреслив, що режим воєнного стану став ще одним випробовуванням для судової системи. Головна вимога на сьогоднішній день – це мінімізація ризиків для усіх учасників процесу. Ми не маємо права ставити під загрозу життя людей, тому активно переводимо судочинство в онлайн-формат. Зокрема рекомендуємо проводити розгляд цивільних справ в режимі відеоконференції.

Ще один варіант – рекомендуємо писати заяви на розгляд справи без участі сторін. З цієї точки зору апеляційний суд має перевагу перед судами першої інстанції: явка сторін не є обов’язковою до апеляційного суду.

                                               

Усі підготовчі заходи, збір доказів – це прерогатива судів першої інстанції. Апеляційна інстанція ж повинна на підставі зібраних матеріалів перевірити доводи сторін, а також законність та обґрунтованість винесеного рішення. Тому ми докладаємо зусиль, аби мінімізувати фізичну присутність учасників процесу в будівлі суду, тобто, ризики для їхнього життя, пов’язані з військовим станом.

Інтерв’ю газеті «Вечерняя Одесса» переведено на іноземну мову та доступно до перегляду в повному обсязі за таким покликанням:

https://vo.od.ua/rubrics/pravo-i-nalogi/48477.php.