flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей в Одеському апеляційному суді

09 листопада 2023, 17:01

Сьогодні в рамках Дня відкритих дверей Одеський апеляційний суд радо приймав студентів 4 курсів Національного університету «Одеська юридична академія».

З метою закріплення теоретичних знань, ознайомлення з судовим процесом у цивільних справах завітали студенти 4 курсу факультету судового та міжнародного права Національного університету «Одеська юридична академія» на чолі з викладачем, кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри цивільного, нотаріального та виконавчого процесу Інною ІЛІОПОЛ.

Крім того, в рамках гуртка з цивільного процесу «Pro et Contra» до ознайомчої екскурсії судом доєдналися студенти факультету прокуратури та слідства у супроводі з викладачем, кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри цивільного, нотаріального та виконавчого процесу Юлією ЦАЛ-ЦАЛКО.

Першим етапом знайомства гостей із Одеським апеляційним судом стало спілкування із в. о. керівника апарату суду Вікторією ВОЙТОВОЮ.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомчу екскурсію з роботою відділу діловодства та обліку звернень громадян, відділу забезпечення проведення судових засідань та архіву.

З особливостями роботи відділу діловодства та обліку звернень громадян (канцелярія) ознайомила заступник начальника відділу Вікторія ТРУШ.

Студенти поспілкувались з начальником відділу забезпечення проведення судових засідань Віктором ЛОПОТАНОМ та мали нагоду бути присутніми на судових засіданнях у цивільних справах про відшкодування шкоди, звернення стягнення на предмет іпотеки, витребування земельної ділянки та ін.

З архівом суду та його «цікавинками» ознайомила головний спеціаліст Ганна ГРУБІЯН.

Проведення таких заходів сприяє підвищенню обізнаності молодих правників з практичною стороною діяльності органів судової влади та покращує засвоєння теоретичних знань.