flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний суд спільно з Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України провели всеукраїнський семінар

25 жовтня 2023, 10:40
20 жовтня 2023 року Одеський апеляційний суд спільно з Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України провели всеукраїнський семінар для суддів і помічників суддів місцевих загальних судів за тематикою: “Тлумачення правових норм як інструмент правозастосовної діяльності суду: мета, способи та межі”.
 
Заступник голови Одеського апеляційного суду, кандидат юридичних наук, доцент Андрій ДРИШЛЮК виступив модератором та представив учасникам презентацію «Акти тлумачення та їх місце в системі джерел цивільного права і процесу».
 
 
Суддя Конституційного Суду України (далі – КСУ), заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Галина ЮРОВСЬКА виступила з лекцією щодо застосування юридичних позицій КСУ під час тлумачення цивільно-правових норм.
 
Тлумачення норм права як стадію правозастосування в цивільному процесі обговорив з учасниками Леонід ЛІЧМАН – суддя у відставці, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, доцент.
 
Суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області, кандидат юридичних наук Тетяна ШЕВИРІНА презентувала тлумачення як стадію реалізації дискреційних повноважень суду на прикладі порівняльного аналізу у цивільному та кримінальному судочинстві.
 
Джерело світлини: http://nsj.gov.ua/.../tlumachennya-pravovih-norm-yak.../