flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась робоча зустріч експертів проєкту Ради Європи «Підтримка функціонування правосуддя в умовах війни та повоєнний період в Україні» з керівництвом суду

25 жовтня 2023, 10:30
20 жовтня 2023 року в Одеському апеляційному суді, відбулась робоча зустріч експертів проєкту Ради Європи «Підтримка функціонування правосуддя в умовах війни та повоєнний період в Україні» з керівництвом суду.
 
Група експертів в складі Ірини КУШНІР, Оксани ХОТИНСЬКОЇ-НОР, Нани БАКАЯНОВОЇ та Михайла ШУМИЛА в ході зустрічі отримали відповіді на блоки питань щодо доступу людини до правосуддя, строків розгляду цивільних та кримінальних справ.
 
Голова Одеського апеляційного суду Ігор АРТЕМЕНКО, заступники голови Андрій ДРИШЛЮК, Руслан КОТЕЛЕВСЬКИЙ, секретарі судових палат з розгляду цивільних та кримінальних справ Єлєна СЄВЄРОВА та Олег КОПІЦА розповіли про складнощі, які постали перед суддями Одеського регіону від початку війни, значне навантаження, прогалини у чинному законодавстві, періодичну відсутність електропостачання та інші чинники, які впливали на якість здійснення судочинства.
 
В.о. керівника апарату суду Вікторія ВОЙТОВА доповіла про проблему звільнення спеціалістів апарату суду через недостатнє фінансування та непрості умови праці.
 
Запрошений гість суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Тетяна ШЕВИРІНА поділилася своїм досвідом роботи в умовах війни.