flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському апеляційному суді відбулася оперативна нарада з суддями місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області

09 жовтня 2023, 15:18

06 жовтня 2023 року в Одеському апеляційному суді відбулася оперативна нарада з суддями місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області щодо застосування положень процесуального законодавства про передачу цивільних справ за підсудністю в порядку ст. 31 ЦПК України.

Голова Одеського апеляційного суду Ігор АРТЕМЕНКО, заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій ДРИШЛЮК звернули увагу суддів на те, що на сьогодні непоодинокими стали випадки, коли суд, до якого звернулася особа за захистом своїх прав, не може об’єктивно здійснити їх захист через відсутність у суді суддів, які уповноважені здійснювати правосуддя. В результаті особа, яка звертається до суду з позовом, заявою чи скаргою у порядку цивільного судочинства, позбавляється свого конституційного права – права на судовий захист.

Під час наради було обговорено способи вирішення проблеми, що існує в судах, в яких не залишилось суддів, що можуть здійснювати правосуддя.