flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч, щодо проектів «Правила організації ефективного кримінального судочинства» та «Правила організації ефективного цивільного судочинства» в Малиновському районному суді

10 березня 2020, 15:03

06 березня 2020 року в Малиновському районному суді м. Одеси відбулася робоча зустріч, щодо проектів «Правила організації ефективного кримінального судочинства» та «Правила організації ефективного цивільного судочинства».

У зустрічі прийняли участь заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дрішлюк, учасник команди проекту Вікторія Боднар, голова Малиновського районного суду м. Одеси Леонід Лічман, разом з заступниками та суддями кримінальної та цивільної палати, міжнародний експерт Проекту, суддя-спікер заступник голови Амстердамського окружного суду (Королівство Нідерланди) Естер де Рой, міжнародний експерт Проекту, радник з питань верховенства права регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу (EUAM) в Україні Саймон Ван Дер Шенк, експерт у галузі якості правосуддя, професор Університету Утрехта (Королівство Нідерландів) Філіп Ланбрук, голова правління ГО Експертно-аналітична агенція «Група 2 травня» Тетяна Герасимова, а також члени робочої групи проекту.

Під час робочої зустрічі учасники обговорили зміст Правил (в тому числі з доповненнями після розгляду Правил з представниками прокуратури), а також методи впровадження Правил в Малиновському районному суді.

 

  

 

 

Нагадаємо, що Рішенням Ради суддів України № 14 від 28.02.2020 було визначено пілотними судами з запровадження « Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства»: Одеський апеляційний суд, Малиновський районний суд міста Одеси, Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області.

Було вирішено розпочати застосування Правил в пілотних судах з 01 липня 2020 року.

Також, Рішенням Ради суддів №71 від 26 жовтня 2018 року було підтримано запровадження реалізації пілотного проекту "Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін" на території Одеської області. Програма спрямована на удосконалення організації та роботи судів і врегулювання проблемних питань, що лежать в площині матеріально-технічного забезпечення.

Прес-служба Одеського апеляційного суду