flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний суд відвідала з робочим візитом міжнародний експерт Естер де Рой.

04 березня 2020, 16:16

Сьогодні 04.03.2020 року Одеський апеляційний суд відвідала з робочим візитом міжнародний експерт Естер де Рой. В рамках міжнародного проекту «СУД, ГРОМАДЯНИ, СУСПІЛЬСТВО, ДЕРЖАВА: СПІВПРАЦЯ ЗАРАДИ ЗМІН» відбулася робочі зустрічі з головою Одеського апеляційного суду Григорієм Колесніковим та керівником апарату Вікторією Холод. Участь в зустрічі також взяли координатор проекту Андрій Дрішлюк, учасники команди проекту Вікторія Бондар, Юлія Бондаренко та один з основних стейкхолдерів Світлана Погорєлова.

В ході робочих зустрічей були обговорені напрацювання та результати поставлених завдань під час попередніх візитів. Також із врахуванням ухваленого Радою суддів України рішення, щодо початку застосування «Правил» від 28.02.2020, було скореговано план подальших дій та визначені основні організаційні напрямки роботи в процесі впровадження «Правил» в діяльність пілотних судів.

Довідково: Рішенням Ради суддів України № 14 від 28.02.2020 було визначено пілотними судами з запровадження « Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства»: Одеський апеляційний суд, Малиновський районний суд міста Одеси, Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області. Було вирішено розпочати застосування Правил в пілотних судах з 01 липня 2020 року. Одеський апеляційний суд повинен інформувати Раду суддів України про результати реалізації проекту з метою подальшого визначення  можливості та доцільності його запровадження на території України.

Нагадаємо, що Рада суддів України рішенням №71 від 26 жовтня 2018 року підтримала запровадження реалізації пілотного проекту "Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін" на території Одеської області. Програма спрямована на удосконалення організації та роботи судів і врегулювання проблемних питань, що лежать в площині матеріально-технічного забезпечення.

 

 

Прес-служба Одеського апеляційного суду