flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей на тему: «Знайомство з роботою суду, Створення посади судді та суддівської мантії, Атрибути судочинства»

08 травня 2024, 15:20
 
8 травня 2024 Деснянський районний суд м. Києва провів день відкритих дверей для учнів 10-Ю класу Економіко-правового ліцею міста Києва, на тему: «Знайомство з роботою суду, Створення посади судді та суддівської мантії, Атрибути судочинства».
Вказаний захід проводила в.о. прес-секретаря Деснянського районного суду м. Києва - Вікторія Москович, яка продемонструвала учням презентації : «Знайомство з роботою суду», «Мантія та нагрудний знак, Символи судової Влади України».
      Учні дізнались з якого року працює суд, хто відповідає за діяльність суду. Крім того, було роз’яснено який шлях проходить справа з моменту її надходження й до завершення розгляду, дізнались як працюють канцелярії та архів суду, які повноваження щоденно здійснюють вказані відділи. Учні дізнались який порядок при зверненні до суду, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки.
 
     У доступній формі було роз’яснено про реєстрацію, рух документів, які безпосередньо надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі «Автоматизована система документообігу суду" (АСДС), про порядок щодо надсилання судом учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, про архів суду, куди передаються та зберігаються за номенклатурою всі розглянуті справи після закінчення поточного року.
 
      Крім того, учнів було ознайомлено з сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку за допомогою підсистеми «Електронний суд».
 
       Також Вікторія Москович розповіла учням про принципи судової системи України, а також цікаві факти з історії (давньогрецькій міфології) та сьогодення щодо створення посади судді та суддівської мантії. Учні мали змогу задати запитання, примірити суддівську мантію та зробити на пам’ять світлини.
 
Дякуємо за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді та продовжуємо важливу роботу в цьому напрямку!