flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 травня 2024 в рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості» була в черговий раз проведена презентація мультфільму із серії «Справедливці»

07 травня 2024, 15:35
 
Сьогодні 7 травня 2024 року до суду завітали учні 4-А класу Школи І-ІІІ ступенів № 248 Деснянського району міста Києва, яким було проведено «Урок справедливості».
 
На заході школярі дізналися цікаві факти з історії (давньогрецькій міфології) щодо створення посади судді та суддівської мантії. про особливості суддівської професії, місію суду в суспільстві.
Діти задавали різні питання та мали можливість приміряти суддівську мантію.
 
     Під час заходу було презентовано мультфільм «Кінь проти Хом’яка», у якому Кінь загубив подаровану йому підкову, а родина Хом’яка знайшла її та використала в облаштуванні свого помешкання. Оскільки Кінь вимагав повернути загублену підкову, а Хом’як відмовлявся це зробити, то герої мультфільму задля відновлення справедливості звернулись до судді Черепахи.
 
     У школярів була можливість відчути себе справжніми суддями, вони жваво обговорювали суперечку, відстоювали позиції героїв та намагались справедливо вирішити спір між екранізованими героями.
 
     Крім того, Вікторія Москович розповіла учням про відповідальність неповнолітніх, про обов’язки та права.
 
    Представник Служби судової охорони міста Київ та Київської області контролер ІІ категорії Володимир Чута розповів учням історію створення Служби судової охорони в Україні. Діти дізнались про методи забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Володимир Чута продемонстрував засоби індивідуального захисту та примусу. Учні мали змогу примірити бронежилет, шолом та зробити на пам’ять світлини
    
     Сподіваємося, що учні провели свій час цікаво та з користю, що сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури.
 
     Висловлюємо подяку за ініціативу з організації та підтримки Всеукраїнської акції для школярів Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, Клубу «Справедливці» та Програмі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».
 
       Учням 4-А класу, класному керівнику, дякуємо за активну участь💛🩵.
 
       В ході зустрічі, учням було вручено символічні подарунки – наліпки з написом «КЛУБ СПРАВЕДЛИВЦІВ», вручено Диплом за участь в акції та збірник «Справедливці» також учні отримали в подарунок "Конституцію для всіх і Великих і Малих".
 
      Дякуємо за чудову ініціативу Асоціація розвитку суддівського самоврядування України та неймовірну ідею - судді Верховного Суду Володимиру Миколайовичу Кравчуку.
 
Справедливість триває!