flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей на тему: «Атрибути судочинства, методи забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах»

06 травня 2024, 15:54
  
 
Деснянський районний суд міста Києва 6 травня 2024 року провів для учнів 9-Ю класу Економіко-правового ліцею міста Києва, День відкритих дверей,
на тему: «Атрибути судочинства, методи забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах»
  
Метою зазначеного заходу є - формування правової культури серед школярів, донесення у доступній формі знань про роль суду у суспільстві та державі, роз’яснення важливості принципу верховенства права, справедливості та рівності всіх перед законом.
В.о. прес-секретаря Деснянського районного суду м. Києва - Вікторія Москович продемонструвала учням презентацію «Знайомство з роботою суду».
Учні дізнались з якого року працює суд, хто відповідає за діяльність суду. Крім того, було роз’яснено який шлях проходить справа з моменту її надходження й до завершення розгляду, дізнались як працюють канцелярії та архів суду, які повноваження щоденно здійснюють вказані відділи.
Також Вікторія Москович розповіла учням про принципи судової системи України, а також цікаві факти з історії щодо створення посади судді та суддівської мантії. Учні мали змогу задати запитання, примірити суддівську мантію та зробити на пам’ять світлини.
 
Представник Служби судової охорони міста Київ та Київської області контролер ІІ категорії Володимир Чута розповів нашим гостям історію створення Служби судової охорони в Україні, про методи забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах, під час судових процесів, продемонстрував засоби індивідуального захисту та примусу.
 
Учні мали змогу примірити бронежилет, шолом та зробити на пам’ять світлини.
                             
                                 
  
Дякуємо за участь у надзвичайно актуальному комунікативному заході для молоді та продовжуємо важливу роботу в цьому напрямку