flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд покарав студента ХНУ за те що придбав та носив у кишені кастет

09 квітня 2024, 14:39

Четвертокурсник Хмельницького національного університету постав перед судом за порушення правового режиму обігу холодної зброї, відповідно до  звинувачення за ч. 2 ст. 263 КК України (носіння, виготовлення, ремонт або збут холодної зброї). 

Близько 2-х років тому студент замовив через мережу Інтернет у невстановленої досудовим розслідуванням особи кастет, який вважається  неклинковою холодною зброєю ударно-дробильної дії, а її придбання  заборонено законом. Отримавши кастет поштою, хлопець постійно носив його в кишені штанів, аж поки його не виявили і не вилучили працівники поліції.

Обвинувачений уклав із прокурором Окружної прокуратури Хмельницького, угоду про визнання винуватості, згідно якої він повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Хмельницький міськрайонний суд цю угоду затвердив і призначив правопорушнику покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень. Окрім того, з нього стягнуто на користь держави  1 132 гривні судових витрат за проведення експертизи холодної зброї. Речовий доказ, кастет, буде знищено.

На вирок може бути подана апеляція протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Прес-служба Хмельницького міськрайонного суду