flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Коментар суду для UA: ПОДІЛЛЯ про подовження запобіжного заходу обвинуваченому в резонансному ДТП

18 березня 2020, 12:05

Суд у справі Миколаєва перенесли, через неявку учасників процесу

Суд у справі Миколаєва перенесли, через неявку учасників процесу

Суд у справі ексдиректора департаменту освіти Хмельницької міської ради Романа Миколаєва, котрого підозрюють у скоєнні ДТП на службовому авто, пройшов у скороченому форматі.

Суддя розглянув лише клопотання сторони обвинувачення щодо продовження ексдиректору хмельницького міського департаменту освіти запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Щодо розгляду справи по суті, то її відклали через те, що до суду не з’явилися адвокат потерпілих та інші учасники процесу. Про це Суспільному розповіла прес-секретарка Хмельницького міськрайонного суду Наталя Совва.

«Попередньо перед засіданням до хмельницького міськрайонного суду надійшла заява від сторони захисту, від адвоката про те, що він не зможе з’явитися на засідання, тому що складна епідеміологічна ситуація, ну це є його громадянське право. Було ще розглянуто клопотання сторони обвинувачення. В клопотанні йшлося про продовження запобіжного заходу підсудному і в результаті запобіжний захід продовжено до 15 травня поточного року».

Сьогоднішнє судове засідання, через введений у країні карантину, відбувалося фактично у відеорежимі, каже Наталя Совва. Додає, що у залі суду, окрім адвоката підозрюваного та сторони обвинувачення, не було нікого. Підсудний був учасником засідання по відеоконференцзв’язку.

За словами Наталі Совви, наступне судове засідання по обвинуваченню Романа Миколаєва відбудеться 29 квітня цього року.

Нагадаю, ексдиректора департаменту освіти Хмельницької міської ради Романа Миколаєва підозрюють у скоєнні на службовому авто дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинуло двоє осіб та травмувалося п’ятеро. Випадок стався 30 травня 2018 року. 1 червня 2018 року суд взяв Романа Миколаєва під варту. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою експосадовцю від того часу суд постійно продовжує.