flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення зборів суддів

29 листопада 2017, 13:11

24 листопада відбулися збори суддів на яких було обговорено рішення XIV позачергового з’їзду суддів України від 13 листопада 2017 року щодо затвердження єдиного порядку оцінювання суддів на відповідність займаній посаді та графік такого оцінювання та щодо здійснення підготовки до реорганізації, ліквідації окремих місцевих суддів та утворення  нових місцевих окружних судів.

Обговорено лист Державної судової адміністрації України № 8-13695/17 від 17.11.2017 року щодо оптимізації мережі судів з формулюванням пропозицій.

ЗБОРИ ВИРІШИЛИ:

 

  1. Повністю підтримати рішення XIV позачергового з’їзду суддів України від 13 листопада 2017 року.
  2. Звернутися до Державної судової адміністрації України щодо відтермінування створення окружних судів, оскільки не має чіткого механізму щодо реорганізації та ліквідації судів та відсутня належна і повна інформація  як будуть працювати окружні суди.
  3. Звернутися до Державної судової адміністрації України щодо надання роз’яснення яким чином обраховувалася кількість суддів для Роменського окружного суду (15) і за якими критеріями визначалася  така штатна кількість суддів.
  4. Звернутися до Державної судової адміністрації України з пропозицією щодо встановлення для Роменський окружного суду  кількість  суддів 17 штатних одиниць.
  5. Звернутися до ДСА України щодо забезпечення умов переведення до новоутворених окружних місцевих судів працівників апаратів місцевих судів із судів, які будуть реорганізовані.