flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив житлові права громадянки

12 серпня 2015, 11:08

22 червня 2015 року позивачка    звернулася  до суду з позовом до Органу приватизації в особі Управління економічного розвитку Роменської міської ради Сумської області, про визнання дій неправомірними щодо відмови в приватизації квартири та зобов’язання надати дозвіл на приватизацію квартири.

Свої вимоги мотивувала тим, що  1987 року виконавчим комітетом народних депутатів м.Ромни на підставі рішення виконкому їй було видано ордер на житлове приміщення – однокімнатну квартиру. Ордер на житлове приміщення їй видавався як вихователю дитячого садка, одинокій матері двох дочок – близнюків.

В квартирі на яку вона отримала ордер вона зареєстрована з 11.12.2002 року та постійно там проживає, сплачує квартирну плату та комунальні послуги, 12.08.2014 року нею за власний рахунок було замовлено та виготовлено технічний паспорт на  вказану квартиру. Вона неодноразово зверталася до Роменської міської ради з приводу виділення коштів для завершення робіт по капітальному ремонту спірної квартири, щоб приватизувати вказану квартиру, але отримувала відповіді, що кошти з місцевого бюджету на капітальний ремонт не передбачено. З приводу  передачі у власність спірної квартири шляхом приватизації вона звернулася до Роменської міської ради та заявила, що погоджується здійснити ремонт квартири за власні кошти, без виплати компенсації з бюджету, однак в безоплатній приватизації їй було відмовлено, з посиланням на те, що приватизувати вказану квартиру вона зможе після закінчення ремонту будинку. На теперішній час проектно кошторисна документація з оцінкою поточного технічного стану будівлі не затверджена, бюджетні кошти на капітальний ремонт спірної квартири не передбачено, зазначена квартира в будинку не включені до плану реконструкції поточного року. На даний час вона власного житла не має. Дії відповідача щодо відмови в наданні дозволу їй на приватизацію вказаної квартири є такими що порушують її законне право на приватизацію займаного житла.

Суд, заслухавши пояснення сторін, свідків, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає частковому задоволенню.

 04 серпня 2015 року суд виніс рішення яким  зобов’язав управління економічного розвитку Роменської міської ради Сумської області прийняти рішення ( розпорядження) відповідно до Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» про безоплатну передачу у приватну власність позивачці однокімнатної квартири.

       Рішення суду може бути оскаржене до Апеляційного суду Сумської області через Роменський міськрайонний суд шляхом подачі в 10-ти денний строк з дня проголошення рішення .

 

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО

МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ

 

О. Ф. Яковець