flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив житлові права громадянки

26 травня 2015, 13:31

Позивачка Є. звернулася до суду обгунтовуючи свої вимоги тим, що в 1999 році правлінням ВАТ «Роменська ПМК 23 «та профспілковим комітетом ВАТ «Роменська ПМК 23» їй  був виданий ордер № 159 на право зайняття житлової кімнати у гуртожитку. Підставою видачі даного ордеру було спільне рішення адміністрації та профспілкового комітету ВАТ «Роменська ПМК 23». Після отримання  даного ордера вона із малолітньою дочкою, у встановленому порядку, вселилась до наданого їй житлового приміщенні в гуртожитку, де і проживає до  цього часу. З метою приватизації займаної у  гуртожитку кімнати позивачі, у грудні 2014 року, подали до органу приватизації Роменської міської ради, через центр надання адміністративних послуг міста Ромни, заяву, щодо приватизації займаної ними кімнати в гуртожитку. Однак, письмовою відповіддю за  підписом заступника міського голови, підготовленою Управлінням економічного розвитку Роменської міської  ради, їм відмовлено в приватизації житла. Відмову в приватизації займаного ними житла позивачі вважають незаконною і такою, що порушує їх право, передбачене чинним законодавством, на приватизацію.

Позовну заяву  громадянки Є. до Управління економічного розвитку Роменської міської ради Сумської області , третя особа: виконавчий комітет Роменської міської ради Сумської області про визнання права  на приватизацію кімнати в гуртожитку та зобов’язання вчинення дій  щодо її приватизації суд задовільнив частково.

 Та зобов’язав Управління економічного розвитку Роменської міської ради Сумської області вчинити дії щодо приватизації житла позивачів, та видачі свідоцтва про право власності на житло на ім’я позивачів.

 

Суддя Роменського міськрайонного суду     О.О. Євлах