flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 травня Обарівський ліцей гостинно відчинив двері судді-спікеру Дубровицького районного суду Рівненської області І.В.Обороновій

16 травня 2019, 17:17

15 травня Обарівський ліцей гостинно відчинив двері судді-спікеру Дубровицького районного суду Рівненської області І.В.Обороновій, яка на запрошення адміністрації закладу провела «Урок справедливості» за ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України.

Захід розпочався з розповіді про суд, зачення основних символів, атрибутів судової влади, про всі тонкощі роботи працівників суду, суддів, відповідальності обраної професії, її необхідності, важливості, а також нагальності для розбудови сучасної правової держави.


Суддею було продемонстровано віртуальну екскурсію приміщенням суду, яку провів керівник апарату Л.Л.Мазур.

Після чого відбулася презентація мультфільму про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine – USAID Україна «Нове правосуддя».

Учням було запропоновано спробувати себе у ролі судді. Школярі активно приймали участь у дискусії, наполегливо доводили свою правоту і жваво відшукували способи вирішення спору, що виник.






Також І.Оборонова розповіла учням і про їх права, обов'язки, перевіривши їх знання проведеною вікториною, а також зупинилась на видах правопорушень та відповідальності неповнолітніх.

Наприкінці заходу  кожен отримав  наліпки «Клубу справедливців», солодощі та пам’ятки про права дітей та відповідальність неповнолітніх.

Як самі учні так і вчителі висловили побажання співпрацювати  в подальшому та проводити аналогічні заходи з метою навчання дітей, розуміти та поважати закон, формувати правову свідомість та культуру, що є дуже важливим в розвитку правової держави.